MEZINÁRODNÍ CORONA KONCERT

30.11.2021



Říká se: 

"Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš!"

A vida! 
Na každé pravidlo se najde výjimka, která ho potvrdí. 

My u nás ve škole už "vstupujeme do stejné řeky potřetí." 
Potřetí pro Vás i pro nás samotné chystáme online:  C O R O N A   C O N C E R T
společný počin tří uměleckých škol: 

  • z českého Jičína
  • ze slovenského Martina 
  • z holandského Hoogeevenu 
Už potřetí se naše školy se svými studenty spojují v jedné myšlence: vytvořit společný umělecký zážitek v online prostoru a připomenout tak, že v nelehké situaci plné virů, nákazy, omezení a obav nejsme sami. Máme kolem sebe dobré lidi a přátele, kteří ačkoli jsou od nás daleko, tráví svůj osobní čas v podstatě úplně stejně, jako my zde v Jičínské Zuš. 
Hrajeme, cvičíme, malujeme, tančíme, tvoříme a přednášíme, abychom něco uměli, v něčem se zlepšovali a něco hodnotného tvořili i přes to, že se kolem nás svět opět noří do svých úzkostných a těžkých dní. 
Vaše děti i my učitelé, stejně tak, jako děti a učitelé v Martině a Hoogeevenu, bychom chtěli alespoň na nějaký čas nemyslet na krizové zážitky. Místo toho napínáme všechnu svou pozornost a soustředění, do přípravy koncertů, které by možná bez Covid času, ani nevznikly. 
Nabízí se zde pořekadlo, že "všechno zlé, je pro něco dobré" ... ale při pozorování současného trápení tolika lidí na celém světě, je to možná až příliš bagatelizující vyjádření. 


Takže k uvedení našich  C O R O N A    K O N C E R T ů  dodáváme něco jiného:

Nemáme ty možnosti, jako za časů klidu a zdraví, ale tam, kde můžeme - děláme to nejlepší, co umíme a to napříč Evropou :-)

Udělejte si čas a podívejte se na nás, na odkazech níže: 

  • První Corona koncert, který připravila holandská hudební škola SCALA HOOGEEVEN:

https://www.youtube.com/watch?v=zpqFbbr0C2E

  • Druhý Corona koncert, který připravila naše Jičínská ZUŠ:

https://www.youtube.com/watch?v=xLYtIT6nfqQ


  • Třetí Corona koncert pro Vás právě natáčíme, ale vysílat a produkovat ho bude slovenská Zuš v Martině. Jak bude připravený, najdete odkaz zde: 








Stylový byt © Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky