Harfovo-flétnové Vánoce :-)

16.12.2021

Čtvrteční odpoledne 16.12.2021 si v nádherné harfové učebně daly "vánoční dostavení" flétnisté s harfenisty, na společné besídce tříd paní učitelek: Pavly Novotné a Šárky Rejškové. 

Děti si zahrály sami před sebou, zatleskly si a podpořily se navzájem v dobrém pocitu z toho, co se za první měsíce školního roku 2021/2022 stačily naučit. Předvedli se jak sólisté, tak komorní seskupení a k poslechu bylo dostupné všechno, co si ucho posluchače před Vánoci žádá: koledy a vánoční melodie, písně i skladby komponované přímo, pro zúčastněné nástroje, ale i filmové a pohádkové melodie. Nechybělo ani vánoční cukroví, aby si na své přišly nejen ty uši, ale také mlsné jazyky a prázdné žaludky posluchačů a vánoční atmosféra byla úplná. 

Pohoda a dobrá nálada podpořila všechny vystupující a tak se to ani  tou trémou a strachem z výkonu moc nepřehánělo. Odpoledne děti bavilo a díky tomu se královsky bavily i spokojené paní učitelky. Za zmínku stojí i jejich výkon.

Všestranné paní učitelky nejen, že s dětmi nastudovaly všechna vystoupení a připravily toto předvánoční odpoledne, ale také ochotně zaskočily za nemocné členy souboru, aby počet hráčů odpovídal a výsledek stál za to. 

Přesvědčit se o tom, jak super zážitek i poslech to byl, se můžete na odkazu níže: 

https://www.youtube.com/watch?v=fV-QXj7LDUg

Úprava hudby k filmovému fenoménu Harry Potter pro flétnový sextet - to se jen tak někde nevidí:-) 

Gratulujeme všem zúčastněným k výkonům a odvedené práci a těšíme se, že je snad brzy uslyšíme i naživo, na nějakém koncertu. 

Krásné Vánoce přejí flétnisté a harfenisté ze zámku. :-)

Stylový byt © Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky