Koncert pro Ukrajinu

10.03.2022


Vážení rodiče, žáci a přátelé školy - tak bychom Vás oslovili při psaní pozvánky na běžný koncert, představení, nebo rodičovskou schůzku, zkratka na cokoli jiného, než v tomto případě.

Pro pozvání na tuto akci se hodí jiné oslovení.

Milí lidé!

 Vážené lidské bytosti, dospělí, mladí i vy zkušenější a moudřejší z nás, kdo už jste po Zemi pár desítek let ušli, dnes Vás oslovujeme, jako příslušníky jednoho neuvěřitelného, živočišného druhu. Jste tak, jako my součástí lidstva a lidství, a my Vás nyní prosíme, přijďte 10.3.2022 od 18h do Masarykova divadla v Jičíně a 16.3.2022 od 17h do sálu České spořitelny v Sobotce, přiveďte s sebou všechny své blízké i známe a zkusme společně vytvořit opačnou vizitku našemu lidství, než jakou teď tvoří okupační vojenské jednotky na Ukrajině.

Nikdo z nás si nedovedeme představit, jaké to je být ve válce - ať už vznikla z jakéhokoli důvodu. Válka je vždy to nejhorší možné řešení a její podivná "potřeba" být stále někde přítomná v našem světě, je bohužel zatím velmi špatným vysvědčením pro nás, lidské bytosti zde na Zemi.

Filozofické otázky na téma: "Proč ? .. to, do háje, lidem po všem tom utrpení předcházejících generací nestačí? ... zůstanou nezodpovězené tak dlouho, dokud se my všichni nepokusíme, prostě, vytvořit něco jiného. Je to asi podobný moment, jako když děti na hřišti odhodí pistolky a klacky, a rozhodnou se místo hry na vojáky jít společně postavit třeba budku pro ptáky. 

Kéž by to bylo tak jednoduché....

My, učitelé a mladí muzikanti, společně se starosty měst Jičína a Sobotky, organizací KZMJ, studiem PP Podobských a Charitou města Jičína chceme to! něco jiného, dobrého a prospěšného vytvořit na výjimečných Benefičních koncertech pro Ukrajinu, na které Vás srdečně zveme. 

Doufáme, že zde společně vybereme obnos, který nebude jenom kapičkou v moři, ale třeba takovou slušnou "cisternou" živé vody princezny Zlatovlásky. Bohužel se nám asi nepodaří, aby naše vybrané peníze, tak jako Zlatovlásčina voda, vracely životy mrtvým a léčily rány zraněným, ale třeba pomůžeme někoho nakrmit, nebo ošetřit zdravotnickým materiálem. 

Každá koruna darovaná ze soucitu a snahy pomoci lidem, které válka postihla - je investicí, do lidské sounáležitosti, pospolitosti a soudržnosti, které snad jednou na tomto světě opravdu vyhrají a vybudují něco lepšího, než muniční sklady a hromady zmrzačených životů.

Koncert připravujeme narychlo. Dáváme dohromady vše, co umíme a můžeme předvést na veřejnosti z jedné vody na čisto, tak Vás prosíme, nenechte nás v tom! 

Přijďte s celou rodinou a podpořme společně Ukrajinu.

Děkujeme Vám!

Stylový byt © Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky