Vítání občánků

05.09.2021

Vítání občánků Jičín 2021

Zdá se to neuvěřitelné, ale i v době pandemických opatření, zvýšeného důrazu na osobní hygienu a bezpečný odstup od ostatních osob se do naší krásné České země a ještě krásnějšího města Jičína rodí noví lidé, naše děti.

Máme velké štěstí, že i v letech 2019, 2020 a 2021 k nám přibylo několik desítek krásných dětí, které ovšem nemohly být městem, jak se patří, přivítány z důvodu vládních, pandemických omezení.

Letošní prázdniny a zářijové babí léto nám poskytly trochu úlevy a času na oddech od Covidové pohromy a tak mohlo dojít i na znovu obnovení některých společenských událostí.

V neděli 5.9.2021 se tedy v obřadní síni konalo první kolo vítání nových občánků města Jičína a to tedy: ne, jenom čerstvých miminek, jak to bývá zvykem, ale třeba i dvouletých batolat, která si svou chvíli slávy na městském úřadě řádně užila.

Vítání probíhalo v 5 po sobě jdoucích kolech a k účasti na doprovodném programu byla přizvána i naše škola. 

Paní učitelka Eliška Jenčovská se už po čtvrté té usedla za klávesy v čele obřadní síně a svojí hrou doprovodila 3 statečné dívky, zpěvačky Adélku Vitíkovou a Sofinku Brumlichovou a také svojí vlastní dcerku, šikovnou flétnistku Marianu Jenčovskou, které byly schopné a ochotné tak brzy po konci prázdnin naskočit přímo do vystoupení před rodiči a dětmi.

V průběhu proslovů na uvítání to v obřadní síni občas vrnělo, pískalo, šumělo, hučelo, někdy pokňourávalo, zkrátka všichni noví občánci si "řekli své" k tomu, jak pěkně byli uvítáni. Pak ale zazněla hudba a tóny dětské ukolébavky Dřímotěnka od Jiřího Pavlici, nebo nezaměnitelné melodie z večerníčků Bob a Bobek-králici z klobouku a Pat a Mat a to se přeci jen i ti malí človíčci trochu uklidnili a poslouchali, jak jim k začátku života občana města Jičína, hrají a zpívají spoluobčanky, které si to samé užili jen o několik málo let dříve. :-)

Rádi bychom poděkovali organizátorům krásné akce za přizvání našich mladých muzikantů ke spolupráci a také našim třem krásným, mladým slečnám za skvělé výkony a odvahu, tak brzy odhodit do kouta prázdninové kecky, obléknout sukýnky a šaty, rychle vzpomenout na slova a melodii a zahrát a zazpívat těm maličkým odvážlivcům, kteří se i přes zákazy a opatření rozhodli přijít na svět s důvěrou, že i s aktuálním covidovým průšvihem, je tady u nás v Jičíně, čeká dobrý život.

Se srdečným a upřímným přáním všeho dobrého učitelé Zuš. 

Stylový byt © Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky