"POSLEDNÍ ZHASNE!"

31.01.2022

Učitelé v postelích,

za okny jen občas sníh,

karantén je jako smetí,

máme druhé pololetí.


Každá etapa, nebo úsek výuky v době Covidové má své charakteristiky.

Možná jednou poslouží naše blogové zápisky tvůrcům nějakého veleúspěšného seriálu, kde se bude s historickým detailem umně popisovat (doufejme) zcela zdravým generacím lidí a dětí: "Jak se žilo a učilo za dob Covidu!".

Pokud byste našli po předcích nějaké zápisky, či dobové fotografie například z období Španělské chřipky, také by Vám za ně možná manažeři Netflixu, HBO, nebo scénáristé filmového studia 20th Century Fox nabídli, pokud ne miliony dolarů, tak aspoň volňásek na světovou premiéru s procházkou, po červeném koberci.

Třeba jednou přijde taková nabídka i k nám a MY! - budeme připraveni.

Níže tedy malá hitparáda, dobových detailů: 

Covid rok 3, začátek druhého pololetí:


Na prvním místě je zcela jistě toto:

SMS: "Paní učitelko/pane učiteli .. Anička, Pepíček, Martinka ..a tak dále (k dnešnímu dni 31.1.2022) násobeno číslem 79 ... nepřijde v tomto týdnu na hodinu, z důvodu karantény!" :-(


Top 2 neopakovatelných momentů, jsou monology tipu:

"Tereza, měla suplovat Marcelu, ale je pozitivní.... místo Marcely může zaskočit ještě Andrea, ale jen na 3 hodiny...! Terezu si mezi sebe budou muset rozdělit Dana, Filip a Roman, pokud Romanovi vyjde OK PCR do 14h. Pak už může suplovat jen Karolína, když se stihne včas dopravit a bude mít OK antigen!" ....


A top trojka?

"VYPLI PROUD!!!!" ...  

"Už zase!!!"....

"Je tu tma a zima, jak v ..........pískovně!..."

Zprvu se může zdát, že TOP 3 s pandemií nesouvisí, ale my, uživatelé městské elektrické sítě nemáme po ruce jiné vysvětlení, pro naše už měsíc trvající výpadky proudu, než to, že se ochromující počty izolovaných lidí dotkly i technických jednotek.

Naše škola žije a stůně s námi.

Na začátku roku si užili učitelé a žáci západního křídla nefungující topení, v důsledku prasklého, vodovodního potrubí a s příchodem nového roku cvakají zuby obyvatelům jižního křídla v rámci opakovaných "černých hodinek" při neidentifikovatelných výpadcích elektrického proudu.

Karantény dětí a učitelů tak doplňuje i naše milá budova o své "stížnosti na oslabenou imunitu" základních zdrojů (proudu, tepla a vody) tím, že nám je občas vypne, abychom si uvědomili, že i ONA (naše budova) potřebuje v této nelehké době svojí péči. Jenže! Kde brát lidi??? ... 

Na paní ředitelku Jaroslavu Komárkovou a paní zástupkyni Kateřinu Bičíkovou se tedy denně, od Božího rána sype "jedna Jobovka, za druhou".

Mají už mezi sebou pořekadlo, které bych uvedla jako naprostého favorita této fenomenální doby:

"Poslední zhasne!!!"

Míněno tak, že až se poslední učitel s posledním žákem odebere do karantény, pro jistotu pozhasínají, kdyby to náhodou nezvládla budova školy sama!

Co říct na závěr?

Děláme co můžeme a víme, že vy také.

Vydržme to společně i ve druhém pololetí a my Vám za to zase časem něco předvedeme, až nám to situace dovolí.

Srdečně Vás zdravíme, Vaši učitelé doma i "v zahraničí!"

.....ups! trochu vedle ...... Vaši učitelé doma i "ve škole!":-)

Stylový byt © Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky