Vítání občánků podruhé

25.09.2021

Vítání občánků Jičín 2021 pokračovalo v sobotu 25.9. druhým kolem. 

Při první akci se do obřadní síně Valdštejnského zámku dostavili zástupci generace novorozeňátek z let 2019 a 2020. Jak jsme uvedli v článku "Vítání občánků", při prvním uvítání se noví občané Jičína už většinou plazili, batolili a v některých případech i chodili a běhali, protože si na své slavnostní uvedení to občanského života museli dva roky počkat. 

Druhá slavnost proběhla v trochu více miminčí atmosféře, protože tentokrát byli přivítáni pánové a dámy, narozené v letošním roce 2021. 

Při příchodu oslavenců, celkem to bylo 6 skupin vítaných miminek a maminek (samozřejmě také tatínků a babiček i dědečků, strýčků a tetiček), se v sále zabělaly zavinovačky a peřinky a kolíbka uprostřed podia, jakoby nabyla na významu a důstojnosti. 


Za klávesy usedla paní učitelka Markéta Mašková a svým klavírním doprovodem podpořila mladé zpěvačky z 2. ročníku: Adélku Vitíkovou, Sofii Brumlichovou a Elišku Šudovou, které zazpívaly písničky Dřímotěnka, Jiřího Pavlici a Skálo skálo skálo Zdeňka Svěráka. 

Na flétnu zahrála Janička Hubálovská úvodní skladbu z večerníčku Rákosníček. Při tónech této skladby snad každý z přítomných dospělých uslyšel v hlavě:

"Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník. " Ve dne se zdá rybníček docela obyčejný, ale když se setmí a na rybníček padne černočerná tma, začnou se tam dít podivuhodné věci. V rybníce žije malý zelený skřítek Rákosníček. "

Všechny naše mladé hudebnice si sobotní dopoledne náramně užily. Zazpívaly, zahrály, předaly kytičky maminkám, ale také si domu přinesly svojí první, vyzpívanou a na flétnu vyhranou, kytičku za umělecký výstup.  Paní učitelka Mašková, po dobu celého půldne, doprovázela i organizovala děvčata tak, aby se sólistky prostřídaly a nikdo nebyl unavený. Ta očekávaná porce uvítací muziky se tak dostala i třem novorozeným holčičkám, které se s maminkami dostavily na úplně poslední, šesté kolo. 

Opět bychom rádi poděkovali paní matrikářce a ostatním organizátorům akce, za možnost se zúčastnit a všem novým občánkům města Jičína přejeme krásny a smysluplný život. 

Děkujeme také všem vystupujícím dívkám a paní učitelce Maškové, za skvělou reprezentaci naší školy. 


Stylový byt © Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky